Blogg

Under April månad har vi haft bokläsning och boksamtal som tema. Då har vi fokuserat extra på att läsa mycket med barnen både ur böcker, från polyglutt och haft olika flanosagor.

Denna månad har vi pratat om olikheter och funktionsnedsättningar. Barnen har "Rockat Sockorna" på Downssyndromdagen, de har provat vara blinda med förbundna ögon, döva med hörselkåpor mm. Alla är vi olika men lika mycket värda!

Under januari månad hade vi fokus på skapande i vår utbildning. Vi har provat skapa med olika material och på olika sätt. Vi har bland annat återbrukat det material som annars hamnar i återvinningen, jobbat med is på olika sätt, färg, konstruktion, papier mache både enskilt och i grupp.

I vår utbildning vill vi lära barnen vikten av att säga ifrån när det är något man inte vill och att man bestämmer över sin egen kropp. Det gör vi genom att läsa böcker sjunga sånger samt tränar på att sätta ord på sina känslor.

Vi jobbar med barnkonventionen där barnen lär sig om barns rätt. Som avslutning har vi en ljusmanifestation tillsammans med föräldrarna där vi tänder ljuslyktor som barnen tillverkat.

nov. 13

Motorik

På vår gård hittar vi på olika aktiviteter, här har vi gjort en hinderbana

Vi jobbar med minoriteterna Samer, Judar, Romer, Sverigefinnar, Tornedalingar. Barnen lär sig om de olika kulturerna. Vi provar på olika maträtter, läser sagor, ser film, leker och pysslar.

sep. 13

Hajk vt-23

På Tussilago brukar vi åka på Hajk med de barn som börjar förskoleklass. I år åkte vi till Ragvaldsträsk där vi övernattade, badade och åt god mat. En härlig avslutning på barnens Tussilagotid.

aug. 31

Hajk 2022

Varje vår åker vi på hajk med de barnen som ska börja i förskoleklass. Två dagar av lek, bus, samarbete, äventyr och utmaningar. Några tårar och en hel del kramar. Liten blir stor och ska lämna vårt Tussilago bo.

Efter att ha tränat på att åka skidor i några veckor avslutade vi med Tussilagoloppet. Det var strålande sol och när alla kom i mål fick de blåbärssoppa och kex samt diplom och medalj