Blogg

apr. 06

Utflykt

Förra veckan fick vi veta att några i byn har fått lamm. Det ville vi såklart inte missa, så vi packade med oss barnen som var här och tog en promenad för att kolla på båda får, lamm och kaniner.

Årets skidskola avslutades med det årliga Tussilagoloppet. Solen och plusgraderna hade gjort att spåret var försvunnet, men det gjorde ingenting för våra duktiga skidåkare som lätt tog sig fram utan skidspår. (Med hjälp av hejarop från kompisarna som inte deltagit i skidskolan).

Första veckan efter sommarlovet så hade vi endast två barn här på förskolan, så vi passade på att göra roliga utflykter.

jun. 25

Hajk 2020

Varje år har vi barn som slutar på Tussilago för att ta steget till förskoleklassen, och just detta år var det ett barn vilket gjorde det lite speciellt då vi annars brukar ha dagsaktiviteter för att sen övernatta tillsammans med några av fröknarna. Istället blev det så att barnet i fråga fick sätta sig ner med de ur personalen som...

Midsommarfest/sommarfest, kärt barn har många namn, så även de tillställningar vi har här på Tussilago.

Vi har under detta läsår haft verksamhetsplanering med de barn som är 3-5 år. Vad är då en verksamhetsplanering?
Jo, vi har satt oss tillsammans med barnen och frågat vad de tycker är roligt här på förskolan, och om de själva skulle få planera något, vad skulle det vara? Såklart inom rimliga gränser. Vi kollar då över möjligheterna och...

Barnen födda år 2014-2016 har haft skidskola under några veckor här på vårterminen och de har tillsammans kämpat otroligt bra! Nu har vi dock haft väldigt milt väder på sista tiden och som avslutning tänker vi ta med barnen på fika i skogen för att sedan prata om vad de har tyckt om skidåkningen.

Varje år åker 3-5 åringarna iväg på skoterutflykt tillsammans med några av barnens föräldrar. Detta är ett initiativ som föräldrarna dragit igång och har varit väldigt uppskattat under de åren som gått. Det är även dem som står för skotrar och pulkor samt ett gott humör.