Blogg

sep. 13

Hajk vt-23

På Tussilago brukar vi åka på Hajk med de barn som börjar förskoleklass. I år åkte vi till Ragvaldsträsk där vi övernattade, badade och åt god mat. En härlig avslutning på barnens Tussilagotid.

aug. 31

Hajk 2022

Varje vår åker vi på hajk med de barnen som ska börja i förskoleklass. Två dagar av lek, bus, samarbete, äventyr och utmaningar. Några tårar och en hel del kramar. Liten blir stor och ska lämna vårt Tussilago bo.

Efter att ha tränat på att åka skidor i några veckor avslutade vi med Tussilagoloppet. Det var strålande sol och när alla kom i mål fick de blåbärssoppa och kex samt diplom och medalj

apr. 06

Utflykt

Förra veckan fick vi veta att några i byn har fått lamm. Det ville vi såklart inte missa, så vi packade med oss barnen som var här och tog en promenad för att kolla på båda får, lamm och kaniner.

Årets skidskola avslutades med det årliga Tussilagoloppet. Solen och plusgraderna hade gjort att spåret var försvunnet, men det gjorde ingenting för våra duktiga skidåkare som lätt tog sig fram utan skidspår. (Med hjälp av hejarop från kompisarna som inte deltagit i skidskolan).

Första veckan efter sommarlovet så hade vi endast två barn här på förskolan, så vi passade på att göra roliga utflykter.

jun. 25

Hajk 2020

Varje år har vi barn som slutar på Tussilago för att ta steget till förskoleklassen, och just detta år var det ett barn vilket gjorde det lite speciellt då vi annars brukar ha dagsaktiviteter för att sen övernatta tillsammans med några av fröknarna. Istället blev det så att barnet i fråga fick sätta sig ner med de ur personalen som...

Midsommarfest/sommarfest, kärt barn har många namn, så även de tillställningar vi har här på Tussilago.

Vi har under detta läsår haft verksamhetsplanering med de barn som är 3-5 år. Vad är då en verksamhetsplanering?
Jo, vi har satt oss tillsammans med barnen och frågat vad de tycker är roligt här på förskolan, och om de själva skulle få planera något, vad skulle det vara? Såklart inom rimliga gränser. Vi kollar då över möjligheterna och...