Information
Att ansöka om plats
Ansöka om plats gör du här på hemsidan under fliken ansök om plats. Vi återkopplar per mail att ansökan kommit in. Beroende på önskat datum för placering kan det sedan dröja ett tag innan vi hör av oss.
Våra urvalsgrunder är i förstahand syskon, i andra hand ansökningsdatum.
Introduktion
Introduktionen är avgiftsfri. Vi tillämpar vårdnadshavaraktiv inskolning och inskolar generellt i två veckor.
Samverkan
Vi erbjuder utvecklingssamtal 2 ggr/år
Förskolerådet träffas 2 ggr/år
Föräldramöte hålls varje höst, vi många nya familjer även under våren.
Förskoleavgift
Vi följer skolverkets riktlinjer för maxtaxa.
Öppettider
5.50-17.30 om behov finns.
Röda dagar och aftnar (tex. julafton) är Tussilago stängt.
Schema
Schemat läggs utifrån de behov familjen har:
När vårdnadshavare arbetar eller studerar läggs schemat utifrån arbets-/studietid inklusive restid.
Det är av största vikt att vårdnadshavare/föräldrar respekterar de slutdatum vi sätter på schema inlämningar för tex. jul och sommar. Detta för att vi ska kunna planera verksamheten.
Mat lagad från grunden
Vi tycker att det är viktigt med vällagad mat från bra råvaror och därför lagar vi i stort sett all mat från grunden.
Salladsbuffe finns dagligen
Sommarförskola
Vecka 28-31 har vi ett samarbete med andra fristående förskolor. Detta kan innebära att ert barn kan vistas i andra lokaler än här på Tussilago. Under vecka 27-32 är vi i semestertider och därför görs i regel inga introduktioner under denna period.
Kompetensutvecklingsdagar
Fyra dagar per år har personalen på Förskolan Tussilago kompetensutvecklingsdagar. Vid dessa dagar är det ingen ordinarie personal eller verksamhet och Tussilago håller stängt men annat alternativ kan ordnas, men det innebär att barnet träffar annan personal och troligen vistas i andra lokaler dessa dagar.
Tyra - förskoleappen
Används för löpande information, dokumentation, portfolio, schema, kontaktuppgifter, planering mm. Det är av stor vikt att alla vårdnadshavare har appen eftersom alla har rätt till samma information.
Anmälningsplikt enligt socialtjänstlagen
Alla som arbetar i förskola eller skola har anmälningsplikt till socialtjänsten. Enligt 14 kap 1 § i socialtjänstlagen. Det betyder att man genast ska anmäla till socialtjänsten om man misstänker eller får kännedom om att ett barn far illa. Det är viktigt att komma ihåg att anmälningsskyldigheten är personlig, alla som arbetar i förskolan har samma skyldighet.